Annonce

onsdag den 30. januar 2019

Til konfirmandtræf

Jeg havde i aftes mine konfirmander med til Odense for at deltage i et stort konfirmandtræf. Det er Fyens Stift der inviterer, og et stort udvalg af præster og frivillige har tilrettelagt et par spændende timer, hvor kristendom bliver fortalt i et ungdommeligt sprog - og med små dramastykker som illustration.


Det var ikke det letteste emne, udvalget havde valgt :-) Apostlen Paulus og hans betydning for udbredelsen af kristendommen til hele verden. Der er langt fra Lystra og Rom til Odense - og så over 2000 år. Men jeg syntes det lykkedes ret godt.


Som Paulus skrev breve til sine menigheder, sådan kom konfirmanderne også til at skrive breve til nutidens menigheder.


I vores tid skal alt jo evalueres. Det tager jeg nu lidt let på her - men om ikke andet, så giver det altid noget at komme uden for ens egne små rammer. Nu har mine konfirmander i hvert fald besøgt mindst en af vores 10 domkirker :-)
Sidst jeg var afsted på tur med et hold konfirmander, var da vi besøgte Århus og blandt andet så domkirken der.


Og lige det med domkirker - det er jo dem, der er afbilledet på den første side i salmebogen - det er fint at blive klar over det. For ellers sidder man og kigger forgæves efter ens egen lille sognekirke, og kan ikke finde den :-)


Det bliver spændende at høre, hvad konfirmanderne selv syntes, de oplevede. Sikkert ikke det samme som mig :-)

God onsdag.
Jette


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar