Annonce

tirsdag den 26. februar 2019

Kreative konfirmander

I dag er der blevet lavet ikoner :-) Det er efterhånden ved at være en tradition, at konfirmanderne - under kyndig vejledning - får lavet et lille ikon, billede, over deres selvvalgte konfirmationsord.


Jeg er sikker på, at de altid senere kan huske det lille vers, de har valgt. For de har skullet skrive det ned, forklare det - og endelig udtrykke det som billede, fyldt med symboler.


Inden de gik i gang fik de en grundig introduktion af Helle Noer. (læs en artikel med hende her) Hun har været her før, men i år var det en ny type ikoner, hun præsenterede. Kors lavet med alutape - og dermed også et ikon mere i sort og sølv - og ikke så farverig som de andre ikoner, mine konfirmander har lavet. Men en spændende teknik, og alle kan være med.


Vi nåede ikke at blive færdige - de fine kors skal limes på træplader, som først males sorte. Det gør vi i næste uge. Det projekt kan jeg godt finde ud af at stå for :-)
Træpladerne er lavet af menighedsrådsformanden - han er gammel tømrermester, og har helt styr på den del :-)


Undervejs er der også en forfriskning - her kommer jeg ind :-) Så der blev bagt små boller tidligt i morges. Dejen havde jeg lavet i aftes, stillet den køligt, og så var den godt hævet og klar til at blive formet her til morgen. Desuden fik de frugt og juice, så jeg tror egentlig, at konfirmanderne syntes, de var blevet taget godt nok hånd om - lige i dag.
Der skete lige så meget andet - så billeder af bollerne findes ikke :-) Men de smagte godt - var den respons jeg fik, og det var jo dejligt.

På torsdag går det løs igen - så skal det andet hold lave alukors og jeg skal igen bage boller :-)

God tirsdag.
Jette

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar