Annonce

fredag den 15. februar 2019

Marmorkage på en fredag

Dagen begyndte kold og vinterlig, men nu har solen taget fat. Måske det er muligt at sidde udenfor med kaffe og kage - mens man er iklædt skitøj - og så lade solen varme ens ansigt. Det håber jeg :-)

En kage til at tage med ud kan være en helt almindelig marmorkage.

Trine og Peter kommer forbi i aften - efter at have været en tur over grænsen - og så tror jeg gerne, de vil have lidt kage med til henholdsvis Horsens og Århus :-)


Marmorkage

125 gr. smør/margerine
125 gr. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
125 gr. mel
25 gr. grahamsmel
2 små æg
½ dl. mælk
½ tsk. bagepulver

Til chokoladedejen:
1 spsk. kakao
30 gr. mørk chokolade

Kom smør/margerine, sukker og vaniljesukker i en skål, lad det stå ved stuetemperatur, til det er blødt og pisk det så godt sammen. Tilsæt æggene - et ad gangen - og pisk mellem hver. Kom hvedemel og grahamsmel i dejen sammen med bagepulver og mælk. Vend det hele godt sammen. Det er en forholdvis fast dej. Tag ca. 1/3 af dejen over i en anden skål og kom kakao og hakket chokolade heri. Rør det godt sammen.
En lille brødform beklædes evt. med bagepapir - min er slip let, så jeg udelader bagepapir - og kom ca. halvdelen af den lyse dej i formen. Oven på den kommes chokoladedejen og derefter det sidste lyse dej. Rør evt. lidt rundt for at mixe de to deje lidt. Bages ved 175 grader 40-45 minutter.
Køler af i formen.


Og med det fine solskin, så kom kagen med udenfor, hvor hanen nysgerrigt løfter hovedet :-)


Og en lille mariehøne nød også solskinnet :-)
Nu håber jeg morgendagen også byder på solskin og stille vejr - det er altså godt for sind og sjæl med sådan noget vejr.

God weekend.
Jette

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar