Annonce

tirsdag den 21. maj 2019

Morgen i maj

Disse dage - skønne og grønne - fyldt med farve og fuglefløjt. Det er virkelig en fornøjelse at bevæge sig udenfor. I går var den fineste solskinsdag - her til morgen lidt overskyet. Men lunt og med masser af grønt at kigge på og dufte til.


Jeg tog en rundtur i haven. Haven er en af den slags haver, der meget passer sig selv :-) Min indsats er meget lille, men på forunderlig vis, så kommer det ene og andet frem alligevel og spreder glæde.


Morgen i maj, når det grønnes - en salmelinje, som rammer så fint.


Men maj har været lunefuld - det er blevet til 8 nætter med nattefrost. Det var mine kartofler ikke glade for, men det ser nu ud til at de har genfundet energien :-) Nu er det mere hønsenes sandbadning, der skubber til dem og gør bladene mere sorte end grønne :-)


Der er kun tre høns - der mangler en her :-) - der går frit lige nu, den sidste ruger. Så jeg venter spændt på at se, om det skulle lykkes i år at få et par nye kyllinger. Det vil da være dejligt.


Og så har jeg opdaget, at hanen nyder mælkebøttefrø :-) Den guffer lige et halvt hovede en gang i mellem. Og der er nok af dem i præstegårdshaven :-)


Der er også mange buske og træer, der lige står og venter på at springe ud - sneboldene er næsten hvide, rhododendron knopper, der næsten er foldet ud. Og hyldeblomst - det varer ikke længe, før der kan plukkes og laves hyldeblomstsaft.


Valmuen er helt overvældende med alle sine røde blade.

Og til sidst et vers fra en ny salme - som også så fint rammer maj måneds dejlighed.

"Når æbletræets hvide gren
strør blomster på min trappesten
og luften har det lyse skær
af nyudsprungne bøgetræer -
så ved jeg det igen er maj
og sommer er på vej. (Fra: 100 salmer)

Ønsker dig den fineste maj dag.
Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar