Annonce

fredag den 19. februar 2021

På online mad-kursus

 Corona giver nye muligheder - eller i hvert fald andre måder at gøre tingene på. Så i aftes var min svigerinde og jeg på online mad-kursus. Med computeren tændt og indkøbene gjort klar og lagt op - så skulle vi lave aftensmad i selskab med en kok på skærmen og tyve andre deltagere - hver for sig.

Inden tid havde jeg fået opskrift og ingrediensliste tilsendt, så vi kunne være klar. Og det var også nødvendigt, hvis man skulle nå at følge med og samtidig høre, hvad kokken sagde.

Der blev fortalt både om selve retten, vi skulle lave - grøn linse-otto - og præsenteret forskellige varianter af bønner og linser, og hvordan de kan bruges. Og ikke mindst talte han meget om Umami - denne femte smag, som er så vigtig, for at vi oplever et måltid som helstøbt og mættende. Normalt er det kød, der giver umami smagen, men i det grønne køkken må der findes andre alternativer. Her er svampe, tomat, miso og meget andet gode bud. Og så gør lidt smør, fløde og ost også altid underværker :-)

Vi nåede fint i mål og fik lavet aftensmad til fire personer, portionsanrettet - og så var det bare om at nyde maden. Og det smagte virkelig dejligt. Billedet yder ikke retten retfærdighed. Men der er nederst linse-otto, så stegte svampe, syltede hokkaido strimler, hjemmelavede croutoner og til sidst ristede græskarkerner. Og lige et af kokkens fif: rist altid nødder og kerner i ovnen, det bliver langt bedre end på en pande. Hvorfor har jeg glemt forklaringen på :-)

Det bliver bestemt ikke sidste gang, at jeg prøver at lave grøn linse-otto. Det kan godt gøres hurtigere end de to timer kurset varede. Men dette med at følge med i noget på en skærm og så samtidig jonglere med gryder og pander, det er lidt udfordrende. Jeg forstår godt, at deltagerne i Den store Bagedyst har det svært, når de skal lave noget, hvor de skal følge en, der hele tiden viser, hvad de skal, men ikke efterlader tid til at gøre det :-)

Kurset, vi deltog i, hed: Få det grønne bælte i bælgfrugter. Om det helt lykkedes ved jeg ikke - men sjovt og hyggeligt var det :-)

God weekend.

Jette

2 kommentarer:

  1. Sikke en hyggelig og sjov idé - det ser godt ud :D

    SvarSlet
  2. Tak :-) Og for et år siden ville jeg aldrig have forestillet mig, at jeg kunne være med til et kursus på denne måde :-) kh Jette

    SvarSlet