Annonce

onsdag den 28. april 2021

Spidskålsalat - stop madspild

 På min vej gennem Føtex i går for at finde grønt til min aftensmad, spottede jeg lige et spidskål med gul mærkat. Det var nu ikke min plan at handle spidskål - men dette var bare så lille og fint og til 4 kr.! Det var umuligt at gå forbi :-)

Så planerne om aftensmaden blev ændret. Og i stedet bød den på spidskålsalat. 

I sommerhushavens højbed har jeg plantet grønne asparges af flere omgange, og en enlig fin grøn asparges havde nu fået spisestørrelse :-) Hvor lækkert at kunne hente en asparges i egen have. Nu glæder jeg mig til næste år, så kan jeg forhåbentlig høste lidt flere. 

Men nu med både spidskål, en grøn asparges og små løg gemt i skuret, så var jeg godt på vej til en salat. 

Spidskålsalat (1-2 personer)

½ spidskål

lidt grønne asparges

½ løg

½ squash

1 tsk. kapers

50 gr. feta

2-3 spsk. dressing

Snit spidskålen fint, skær asparges i skiver, løget skæres i tern, det samme gøres med squashen. Det hele blandes i en skål sammen med kapers og feta i tern. Til sidst tilsættes dressing og der vendes godt rundt. Det ser ikke ud af meget, men salaten smager altså ret godt :-) 

Og tanken om, at der blev lavet aftensmad for næsten ingen penge, og et spidskål, der blev reddet på målstregen, det er da en god tanke.

God onsdag.

Jette 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar